Heartland Banquet

 
 

TAWLET x VED STRANDEN 10

9 middage på 3 dage
2. juni: 1400 · 1700 · 2000
3. juni: 1200 · 1500 · 1800
4. juni: 1200 · 1500 · 1800

Pris 650,- inkl. drikkevarer.

From Lebanon with Love

Fællesspisning, rigeligt med serveringer serveret til deling, glæde og øjeblikkeligt nærvær.

”Med måltiderne på Heartland Banquet vil vi gerne bidrage med nærvær, fælleskab og mangfoldighed. Dette i en tid hvor det måske aldrig har været vigtigere, ikke kun for vores egen selvforståelse men i særdeleshed for den libanesiske. Vi glæder os til at dele den livsglæde, skaberkraft og madkultur, som vi har oplevet gennem vores møde med Kamal, Libanon og dets fantastiske mennesker. Det bliver ikke kedeligt,”

Menu

 
 

Middagen er med lokale råvarer, tilsat medbragt flair, libanesisk kærlighed og vanlig spontanitet. Menuen er overvejende vegetarisk, hvor det er let at spise sig mæt udenom kødet og fisken.

Menu

Grønt · Zaatar w Zeit · Labneh · Arabisk brød · Aarayess Kafta^

Tabouleh · Moutabbal Batenjen · Batata Harra · Waraa enab · Kebbet Samak^^ · Salat · Batenjen Mekleih w debes remmen

Knefeh · Sfouf · Fwekeh mchakkale

(^oksekød · ^^fisk)

Drikkevarer
Med i prisen serverer vi drikkevarer til den passende tørst: Batrouni lemonade · Arak · Øl fra Anarkist · Vin fra Ved Stranden 10.

Til den større tørst, kan man vælge i overflod fra Ved Stranden 10 medbragte vinkort.

Fra Beirut til Fyn

 
 

Tilbage i 2004 grundlagde entreprenør og madaktivist Kamal Mouzawak Libanons første grøntmarked ‘Souk el Tayeb’. Det blev en central platform for landets lokale landmænd til afsætning af afgrøder og råvarer og var samtidig med til at spire samtaler om madkultur og tradition på tværs af fællesskaber i en tid, hvor landet skulle samles efter mere end 15 års borgerkrig.

Efter fem års succes med et ugentlig markedet, udsprang madprojektet Tawlet med formålet om at lade mad transformere menneskers liv og skæbne. ’Tawlet’ er det arabiske ord for bord, og siden 2009 har det således også været navnet på restauranten i hjertet af Beirut, hvor libanesiske kvinder bringer deres mangfoldige madkultur fra familiernes køkkener til bordet. Således vil det sommer være muligt at komme med til bords på

Heartlands Banquet ved Egeskov Slot.

”Hvis mad er et sprog, kan vi ved at lytte til Tawlet og Libanon lære meget om fællesskab, kærlighed, madkultur og livsglæde, og jeg er beæret over, at vi får besøg af dem på Heartland. Jeg spiste på Tawlet i Beirut i 2010 i de første timer af Det Arabiske Forår og den over-sanselige oplevelse af de farverige, libanesiske egnsretter, smukke blomsterdekorationer, duften af rosenvand og glæden fra de stærke kvinder i køkkenet vil aldrig forlade mig,”